onednovellstorys

2012-07-05
21:41:16

Moments - kapitel 14

 

 

x- tillbaka blick -x ålder: 13.

 

Jag stog ännu en gång framför spegeln, var skoluniformen tvungen att vara så himla osmickrande. Mina lår såg tre gången tjockare ut i kjolen och de höga strumporna fick mina vader att se bredare ut. Shortan och den svarta cardigan var det ända som såg okej ut. Jag suckade när min mobil pliggade till * Kan jag käka frukost hos dig? Mamma har glömt att handla, vi ska ju ändå gå tillsammans till skolan? :) xx* Det var från Zayn, min bästa kompis han skulle vara med mig i skolan jag skulle slippa vara utan vänner. Så länge jag hade honom var allt bra. Jag klickade in ett snabbt svar * Ja klart, mamma och pappa har redan åkt för att jobba :) xx* Jag satte på mina glasögon och lat mitt svara långa hår hänga fritt över axlarna. Min mobil pliggade till igen * Awesome, är utanför dig om fem* Jag la ner mobil tog min skolväska och gick ner i köket, jag satte på radion och satte på en av de radiokanalerna. * Summer of 69* var på och jag rörde på mig i takt till låten och tittade på klockan, Zayn borde vara här nu tänkte jag och samtidigt ringde det på dörren.

 

 

 

När jag öppnade stog han där och log sitt perfekta leende.

- Hej Amy sa han och kramade mig.

-Hej Zayn sa jag och kramade tillbaka. Sedan släppte vi taget och gick in i mitt kök och gjorde mackor och tog äpplejuice till. Vi satte oss vid köksbordet mitt emot varandra, det gjorde vi alltid, vi var alltid tvungna att sitta mitt emot varandra.

- Så är du nervös sa Zayn och tittade på mig.

- Lite, ny skola och sånt, jag är nog mest rädd för att bli, ja du vet sa jag och tittade ner på min talrik.

- Det kommer inte bli så Amy, du är en underbar tjej, det är omöjligt att inte tycka om dig, och du kommer ha mig där ju sa han och flinade.

- Men oj vilken tröst sa jag och flinade. Han sträckte sig över bordet och slog mig lätt på armen och jag skrattade.

 

 

 

 

Vi gick till skolan eftersom det var inte så jätte långt från vårt område, och genast när jag gick in på skolgården fick jag en orolig känsla imagen. Zayn tittade på mig och knuffade till mig lätt med höften och log mot mig, hans blick sa ta det lugnt allt kommer fixa sig. Men skulle det verkligen det,han såg ändå bra att han skulle säkert få kompisar hur lätt som helst, tjejerna skulle säkert dra sig efter honom. Men vem skulle vilja vara kompis med en tjock glasögonorm. Jag och Zayn gick in i vårat klassrum och satte oss i mitten, brevid mig satt en tjej med stort burrigt blont hår, jag hade sett henne i stan flera gånger hon hade kompisar, massor hon var säkert en av de populära tjejerna, henne skulle jag hålla mig borta ifrån. En lång mager kvinna kom in i rummet och allt prat tystnade.

- Jag är er lärarinna, Ms. McDonald, och jag ska undervisa er i historia och engelska, jag tillåter inget prat på mina lektioner eller trams, då blir det extra läxor eller kvarsitting sa hon och spände sina ögon i klassen. Hela klassen satt knäpptysta, alla verkade förstå att hon inte var en lärare man kunde busa med. Hon tog fram en lista och började med en närvaro.

- Erik Adams?

- Här ropade en blond pojke i bakersta raden. Hon nickade mot honom.

- Eva Baling?

- Här ropade en liten tjej längst fram.

- Nina Culing?

- Här ropade den blonda tjejen brevid mig, hon vände huvudet runt om i klassrummet sen och hennes ögon fastande på mig, hon log mot mig och jag log snabbt och vände tillbaka huvudet. Jag visste att mitt namn skulle komma snart. Ms.McDonals fick ropa några namn till innan hon kom yill mitt.

- Amy Gase?

- Här ropade jag tyst och det kändes som om all vände sig om och stirrade på mig, jag ville försvinna kunde hon inte snabba sig lite så de kunde titta på någon annan, fast det måste gått en sekund innan hon fortsatte. Efter några namn till kom hon till Zayn.

- Zayn Malik?

- Här sa han högt med ett självförtroende i rösten . Alla tjejer stannade kvar med blicken på hon om som jag hade misstänkt. Zayn skulle tydligen få några bra år i högstadiet och jag skulle få några dåliga. Jag kände på mig det. 


Kommentar:
#1: :)

mmmmmmmmmmeeeerrrrr!!!

2012-07-09 @ 13:14:06
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: